Vakantieperikelen...

Voor ons was deze vakantie een vakantie, anders dan anders. We gingen eigenlijk altijd naar de zon. Maar dit jaar kon ik mijn zomerjurkjes en teenslippers thuis laten. Want deze zomer gingen we voor een actieve vakantie naar Noorwegen.

Lees meer »

Niet zoals het hoort

Een gehoorapparaat, dat is voor oude mensen, toch? In gesprek met twee slechthorende vrouwen onderzoekt regisseur Roos Wijnen waar haar eigen schaamte voor haar gehoorapparaat vandaan komt. Waarom zijn zij eigenlijk degenen die zich aan moeten passen? Gisteren kwam deze mini docu “toevallig” voorbij.

Lees meer »

Metaprogramma's

Vanmorgen een heerlijke wandeling gemaakt. De zon scheen en ik was de ochtend vrij. Een gemiste kans als ik deze niet zou benutten. Mijn gedachten even laten zakken, was de insteek. Ruimte maken in mijn hoofd en tegelijkertijd genieten van wat er voorbij komt. Onderweg even het mooie beeld vastleggen van de zon die over het water schijnt en loop daarna stevig door. Wat extra calorieën verbranden is dan ook mooi meegenomen.

Lees meer »

Hoe Google jij van binnen?

Zo mooi en dankbaar om te mogen ervaren dat er iemand in mijn naaste omgeving tijdens een gesprek tot bepaalde inzichten is gekomen.Ik vertelde haar over Systemisch Werk. En welke diepere lagen er bij mij geraakt zijn. Waar ik me nooit zo bewust van ben geweest en waardoor ik bepaalde patronen ontwikkeld heb. Over de reis van het systemisch werk, de confrontaties, de kwetsbaarheid en de zachtheid die daardoor ook weer is ontstaan♡.

Lees meer »

In mijn gedachten was ik allang klaar, maar moet nog beginnen...

En dan is het klaar…  In 2 dagen ipv 2 uur. Ik vind schildersklusjes het leukst op het moment dat ik impulsief bedenk dat het nu moet gebeuren. Maar toch realiseer ik me achteraf (vanuit een andere waarnemingspositie) dat ik tijdens mijn schildersklusje echt weer van die oude patronen tegenkom. Ik als echte beelddenker. Met het eindresultaat op mijn netvlies. Het idee van snel even fiksen, valt dan toch weer tegen. Ik dacht effe mijn deur en deurpost te schilderen in mijn praktijkruimte. In mijn hoofd klopte alles, maar in de realiteit kom ik erachter dat de verf met het juiste kleurnummer die in de garage stond, toch al 7 jaar stond te vervellen. (hmmm dit is mij vaker gebeurd…) 

Lees meer »